Bli galen i munnen av en simpel röra

Hela sommarn, var gång det vankas kött, kommer jag till att servera dessa röror. Sötma, syra, fyllighet och sting läskar och piggar upp i såväl bösregn som altanhetta.

Tre gudomliga röror Fr.v. Tomat- & nektarinsalsa, tamaridipp och chimichurri

Tomat- & nektarinsalsa

  • 2 hackade nektariner
  • 4 hackade tomater
  • 1-2 pressade limes
  • 1 hackad pirri pirri el. habanero
  • 1 näve korianderblad
  • 1 halv dl olivojla
  • Salt

Rör ihop.

Tamaridipp

  • 3 delar tamarisoya
  • 1 del sesamolja
  • 1 del riven ingefära

Rör ihop.

Chimichurri

  • 7 dl färsk bladpersilja
  • 3 dl färsk oregano
  • 3 klyftor färsk vitlök
  • 2 tsk chilliflakes
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Mixa/finhacka persilja, oregano och vitlök. Tillsätt vinäger, chilli, salt och peppar. Ringla över oljan.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna en kommentar